25 juni, 2020

Daniel Åkerman sommarvikarierar på SNB

Daniel Åkerman kommer att vikariera på SNB åtta veckor i sommar. Han gick Skribentskolan 2019 och har nyligen varit fyra veckor på Svenska Dagbladets ledarredaktion.

14 april, 2020

Fredrik Hultman ny praktikant på Svenska Nyhetsbyrån

I dag börjar Fredrik Hultman sin praktik på SNB. Han deltog i Skribentskolan 2019, har en bakgrund inom Moderaterna och kommer senast från en position som projektledare för frihetlig konservatism på tankesmedjan Timbro.

19 augusti, 2019

Amanda Broberg ny praktikant på Svenska Nyhetsbyrån

I dag påbörjar Amanda Broberg en lång praktik hos SNB. Hon kommer senast från ett långt vikariat i Borås Tidning.

19 juni, 2019

Edvard Hollertz ny politisk redaktör på SNB

Edvard Hollertz tar över rollen som politisk redaktör på Svenska Nyhetsbyrån när Daniel Persson slutar i augusti. Hollertz är utbildad agronom, han gick SNB:s Skribentskola 2015 och har skrivit ledare i bland annat Norrköpings Tidningar. I sommar kommer han bland annat att vara på SvD Ledare.

”Att få jobba nära landsortspressen och utveckla kontakten med läsarna är något jag ser mycket fram emot. Tidningen betyder så mycket för många och inte minst för det demokratiska lokala samtalet”,säger Edvard Hollertz.

 

 

 

 

 

17 september, 2018

Marie Dahlén ny praktikant

Marie Dahlen börjar i dag en två månader lång praktik på Svenska Nyhetsbyrån. Hon gick Skribentskolan 2017.

12 mars, 2018

Catarina Kärkkäinen ny praktikant

Catarina Kärkkäinen har börjat som praktikant hos Svenska Nyhetsbyrån. Hon gick SNB:s Skribentskola 2017 och belönades med en lång praktik som inleds med två månader hos SNB. Till vardags studerar hon samt är vice ordförande i Fria Moderata Studentförbundet.

13 december, 2017

Cecilia Blomberg praktiserar

I dag påbörjar Cecilia Blomberg sin praktik hos Svenska Nyhetsbyrån. Hon gick SNB:s Skribentskola 2016 och sökte och tilldelades den långa praktiken på 5,5 månader. Vi hälsar Cecilia varmt välkommen och ser fram emot att ha henne här.

20 november, 2017

Johan Söderström vikarierar

Johan Söderström, tidigare ledarskribent i Borås Tidning, vikarierar som ledarskribent på Svenska Nyhetsbyrån året ut.

21 juni, 2017

Agnes Karnatz ny ledarskribent på SNB

Svenska Nyhetsbyrån förstärker sitt stall av ledarskribenter och anställer nu Agnes Karnatz. Agnes har precis avslutat sina journalistikstudier i Uppsala och har innan dess läst kulturvetenskap. Hon gjorde praktik på SNB tidigare i år och går även SNB:s Skribentskola.

– Agnes tillför perspektiv och erfarenheter som vi annars inte haft tillgång till. Dessutom har hon en oslagbar attityd och ofattbar energi. En riktig topprekrytering, säger SNB:s chefredaktör Per Selstam.

 

 

21 juni, 2017

Erik Thyselius sommarvikarie på SNB

SNB förstärker under sommaren och tar in Erik Thyselius som vikarie. Erik kommer närmast från ett projektarbete på utrikespolitiska tankesmedjan Frivärld. Han har tidigare gått SNB:s Skribentskola och har kunnat läsas i många tidningar runtom i landet.