21 september, 2021

Daniel Åkerman ny ledarskribent på SNB

Daniel Åkerman ny ledarskribent på Svenska Nyhetsbyrån, SNB.
Daniel Åkerman gick Svenska Nyhetsbyråns skribentskola 2019 och har kunnat läsas på Svenska Dagbladets och Barometerns ledarsidor. Han har studerat statskunskap vid Uppsala universitet. Närmast har han arbetat som vikarie på SNB.

23 augusti, 2021

Isak Rutqvist ny praktikant på SNB

Isak Rutqvist gick skribentskolan 2020 och börjar nu sin praktik på SNB. Han har under sommaren kunnat läsas i Norrbottens-Kuriren.

17 maj, 2021

Pia Clerté ny praktikant på SNB

Pia Clerté gick Skribentskolan 2020 och börjar nu sin praktik på SNB. Hon är dynamisk sportskytt och sedan tidigare aktiv i debatten om vapenfrågor.

Foto: Staffan Claesson

18 januari, 2021

Daniel Åkerman skriver ledare för SNB

Med start i dag är Daniel Åkerman deltidsanställd på SNB. Han gick Skribentskolan 2019 och har kunnat läsas på bland annat Barometerns och Svenska Dagbladets ledarsidor.

18 januari, 2021

Celicia Svärd ny praktikant på SNB

Celicia Svärd gick Skribentskolan 2020 och börjar nu sin praktik på SNB. Hon har en master i historia från Uppsala universitet och är engagerad i Kristdemokraterna.

Beskrivning saknas.

 

7 december, 2020

Ny politisk redaktör – Mathias Bred åter till SNB

Mathias Bred blir ny politisk redaktör i Svenska Nyhetsbyrån, SNB.

Mathias Bred har en mångårig erfarenhet av opinionsjournalistik. Han gick Svenska Nyhetsbyråns Skribentskola 2009 och har sedan dess jobbat som ledarskribent på bland annat Svenska Nyhetsbyrån, Smålandsposten och Göteborgs-Posten. Närmast kommer han från Göteborgs kommun där han jobbade för Moderaterna i rådhuset.

”Det är med stor glädje jag välkomnar en av Sveriges bredast meriterade borgerliga ledarskribenter tillbaka till Svenska Nyhetsbyrån, nu förstärker vi särskilt vår kompetens att granska kommunal verksamhet.” säger Per Selstam, chefredaktör för Svenska Nyhetsbyrån.

”Det ska bli spännande att få skriva om politik och granska makten både på riksnivå och runt om i landet igen, särskilt när vi närmar oss valet 2022 som ser ut att kunna ge ett helt nytt politiskt landskap.” säger Mathias Bred tillträdande politisk redaktör för Svenska Nyhetsbyrån.

Mathias Bred tillträder som politisk redaktör från början av december. Han efterträder Edvard Hollertz, som närmast ska skriva en reportagebok åt Timbro förlag om relationen mellan stad-land. Därefter går Hollertz till uppdrag på en annan redaktion.

Svenska Nyhetsbyrån levererar opinionsmaterial till ett trettiotal dagstidningar i landet. Genom Skribentskolan utbildas borgerliga ledar-, kultur- och frilansskribenter. Chefredaktör sedan 2009 är Per Selstam.

 

25 juni, 2020

Daniel Åkerman sommarvikarierar på SNB

Daniel Åkerman kommer att vikariera på SNB åtta veckor i sommar. Han gick Skribentskolan 2019 och har nyligen varit fyra veckor på Svenska Dagbladets ledarredaktion.

14 april, 2020

Fredrik Hultman ny praktikant på Svenska Nyhetsbyrån

I dag börjar Fredrik Hultman sin praktik på SNB. Han deltog i Skribentskolan 2019, har en bakgrund inom Moderaterna och kommer senast från en position som projektledare för frihetlig konservatism på tankesmedjan Timbro.

19 augusti, 2019

Amanda Broberg ny praktikant på Svenska Nyhetsbyrån

I dag påbörjar Amanda Broberg en lång praktik hos SNB. Hon kommer senast från ett långt vikariat i Borås Tidning.

19 juni, 2019

Edvard Hollertz ny politisk redaktör på SNB

Edvard Hollertz tar över rollen som politisk redaktör på Svenska Nyhetsbyrån när Daniel Persson slutar i augusti. Hollertz är utbildad agronom, han gick SNB:s Skribentskola 2015 och har skrivit ledare i bland annat Norrköpings Tidningar. I sommar kommer han bland annat att vara på SvD Ledare.

”Att få jobba nära landsortspressen och utveckla kontakten med läsarna är något jag ser mycket fram emot. Tidningen betyder så mycket för många och inte minst för det demokratiska lokala samtalet”,säger Edvard Hollertz.